taalvaardigheid


Het contact met haar zus was jaren geleden verbroken.  De hoop had ze intussen opgeborgen. Eén van onze cursisten leerde lezen en schrijven in Ewe, haar moedertaal, de Franse taal volgde later. En toen bemerkte ze boven haar voordeur tekens die ze herkent uit de les. een GSMnummer? Ze belt het nummer. Wie antwoordt?  Haar zus. Lezen en schrijven, vandaag wordt van iedereen verwacht dat je dat kan, maar dat is niet zo evident. Onze samenleving is zo gevormd dat het heel moeilijk wordt wanneer je niet kunt lezen of schrijven. In Togo heerst nog veel analfabetisme en daar wil Embracing Life verandering in brengen. Meer over het project Alfabetisering...

gallery/alfabetisering
gallery/wevenindex
gallery/computer
Embracing Life

Technische kennis

 

 

De plaats waar het project werd geboren was heel erg gekend voor technische kennis als naaien en weven, maar door de jaren heen, was deze kennis totaal verloren gegaan. Mensen zagen er ook geen toekomst meer in en naai- of weefmachines zijn er niet, noch de middelen om die aan te schaffen.

 

Embracing Life blaast oude vakmanschappen nieuw leven in en trekt studenten aan voor nuttige vakken in dit gebied zoals metsen, landbouw en veeteelt.

 

Computer training

 

 

De interesse voor het wereldwijde web ontgaat het kleinste hoekje van de wereld niet en dus ook niet in de streek van Togo.

 

Dankzij het Rode Kruis Vlaanderen die het project voorzag van de nodige (afgeschreven) lap- en desktops, en mede dankzij twee vrijwilligers die in 2017 meteen alles in het werk zetten, om het computergebeuren naar een hoger niveau te brengen, wordt het project computertraining in de startblokken geplaatst.

Werking België

Embracing Life is een vzw, opgericht in maart 2009. Onze aanpak is uniek omdat de lokale bevolking betrokken is in het gehele project. Hierdoor krijgt de bevolking een gevoel van eigenwaarde, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ons doel is het bevorderen van onderwijs en beroepsopleiding bij zowel jongeren als volwassenen, sociale herintegratie van straatkinderen, sensibilisatie van de jongeren en volwassenen om in hun land te blijven. Het creëren van werkgelegenheid. 

gallery/logoextralargezonderachtergrond

Werking Togo

Sedert 2010 ging het project van start. Aanvankelijk alfabetisering in Apégamé, maar inmiddels heeft deze opleiding weerklank in de nabijgelegen dorpen. Andere opleidingen werden toegevoegd zoals naaien en weven. In 2017 wordt er ook met een cursus metsen begonnen en ontstaan initiatieven om ook met landbouw en veeteelt te starten. Ook ICT staat in 2017 in de startblokken.
Meer updates over de projecten...

embracing life werking belgie
embracing life werking togo
link Alfabetisering
Link Professionele opleidingen
Link Professionele opleidingen