2018

 

Elli een triomfverhaal. In 2012 begon ze een opleiding als naaister. In 2016 ontving ze haar diploma. Na een stage van zes maanden bij een haute couture kleermaker, wat ze met glans heeft doorlopen, werd ze nu de lerares naaien in ons centrum. Onder haar leiding studeren zeventien jonge vrouwen en moeders. Zij is een voorbeeld en inspiratie voor de leerlingen omdat ze dit parcours heeft afgelegd als alleenstaande jonge moeder. Zelf is ze enorm dankbaar en integer. Wij wensen haar dan alle succes toe.

Opleiding Naaien

# Afrika #Opleidingen #Naaien #Zelfredzaamheid

2017

De sfeer zit goed en de vrouwen komen met enthousiasme naar de opleiding. Dat blijkt onder meer uit  de vier nieuwelingen die zich hebben aangemeld wat het totaal op 10 brengt en 2 zijn nog wachtende wegens gebrek aan plaats. Dus bouwen we gewoon bij en verdubbelen de oppervlakte van het naaiatelier (dat voorzien was voor zes plaatsen). Dankzij de giften via Rosina & William is dit nog mogelijk.

gallery/naaiklas-min

2016

Drie van de vier 4 jonge vrouwen zijn afgestudeerd en werden ook op 2 maart 2016 gedelibereerd, m.a.w. een officieel diploma behaald.

Zeven nieuwe jonge vrouwen hebben zich aangemeld. Waarvan er ondertussen twee wegbleven. In totaal zijn ze met zes.

gallery/2016-03-02 uitreiking diplomas (153)

2015

Het vierde jaar. In september zijn drie vrouwen geslaagd in hun examen.  Ook zij wachten op de deliberatie om zo plaats te maken voor nieuwkomers. Eentje zit in haar tweede jaar. Zeven kandidaten hebben zich gemeld. 

2014

Het tweede jaar. Het atelier vindt nog steeds plaats in het bureau. Overdag worden de stoelen, tafels en naaimachines naar buiten gedragen op het overdekt terras. Na de lessen wordt alles weer naar binnen gedragen om plaats te maken voor de taallessen.

Men is gestart met de bouw van een eigen naaiatelier wat tegen juli 2014 af zou moeten zijn.

 

2013

Enthousiast gestart met een leerkracht en zes leerlingen. De lessen gaan door op het overdekt terras dat aan de bureau werd gebouwd. De opleiding duurt drie jaar, waarna er een officieel examen afgelegd wordt.

4 jonge vrouwen hebben deelgenomen aan het officieel staatsexamen en zijn geslaagd. Het aantal jonge vrouwen die de opleiding volgen is gestegen tot 18. Het maximum.

Infrastructuur: we hebben het lokaal geschilderd en van ventilatoren voorzien.

 

gallery/naaister 2018

2019

In groepen samenwerken loopt niet altijd zoals het moet, en al vlug treden conflicten op.
Onze naaisters werden na onenigheid op het matje geroepen in het bijzijn van hun voogden en de voorzitter van het Syndicaat.

Hoe gaat dat soms? Jonge vrouwen onder elkaar… We grijpen tijdig in, zodat de situatie niet escaleert

gallery/img-20190414-wa0001
gallery/dsc01082

2020

 

Acht naaisters leggen in september hun examen af, de examengelden zijn vereffend in het naaisyndikaat.

 

gallery/Naamloos-min