Opleiding Informatica Blog

#Afrika #Informatica #Opleidingen

gallery/4
gallery/2

2019


Als het kriebelt moet je vertrekken. Half januari is Herwig opnieuw vertrokken, richting West-Afrika. In 2017, gedurende de maanden oktober en november, was hij er ook met Chris. Samen hebben ze toen een ICT-klas gestart. Nu is hij er opnieuw voor zes weken.

Inmiddels leidt hij er de opleidingen Microsoft Excel en Microsoft Word. Bij het beëindigen van scholing krijgen de deelnemers een certificaat.

Het personeel van ASFEEN was leergierig en dankbaar voor zijn kennis dat hij met hen deelde


2018

De kennis onder de cursisten was zo verschillend dat zij eerst getest worden op hun niveau van lezen, schrijven en rekenen om ze dan in groepjes te kunnen verdelen. De modules werden aangepast tot 10 lessen van 2 uren.

De cursisten dragen bij om de leerkracht te betalen.

 

NOVEMBER 2017

De informatica opleiding die is begonnen in oktober, onder begeleiding van twee vrijwilligers uit België, heeft vijf cursisten een attest bezorgd. Het was een startprocedure die ons in staat moet stellen een evaluatie te maken van het geheel, maar ook naar de toekomst toe hoe we dit op een efficiënte manier verder kunnen uitbouwen. Wij danken uiteraard Christiaan en Herwig voor de belangeloze inzet van twee maanden en alle hulp die nodig was om alles uit de startblokken te doen schieten.